Svátek designu a jídla v Singapuru Burnt Ends

A feast of design and food at Singapore’s Burnt Ends

Design a jídlo splývají v dokonalé harmonii v centru Singapuru v Burnt Ends. Design interiéru je vizuálním designovým svátkem s vlastním jedinečným stylem, který je protipólem vynikající michelinské kuchyně.

Designérka Emma Maxwell, která předefinovala zážitek z restaurace, vytvořila nový domov pro australského šéfkuchaře Davea Pynta a jeho vyhlášenou barbecue restauraci Burnt Ends. Maxwellova vize nového umístění michelinské restaurace a 50 nejlepších světových restaurací se nachází v moderní historické čtvrti Dempsey Hill v Singapuru a je odvážná a jedinečná a Pyntovi byla vysvětlena třemi stručnými slovy – oheň, lebky a AC/ DC!

Restaurace si poprvé udělala jméno v čínské čtvrti, ale přesunutí provozu na Dempsey Road umožnilo expanzi podniku v bezprecedentním měřítku. Novým prostorem jsou bývalá koloniální vojenská kasárna z poloviny století a kosti této budovy byly zachovány s novým a vzrušujícím interiérem.

Burnt Ends není jen restaurace, ale také soukromé stravování, bar, vinný sklípek, pracovna, pekárna, venkovní stolování a bar a prostory pro akce. Přidejte zadní administrativní prostory, kuchyně pekáren a restaurací a prostorový plán byl navržen odbornou rukou a představuje tento celkový balíček pohostinství jako jedinečnou všezahrnující destinaci.

Maxwellová přistoupila k tomuto mamutímu projektu, který pokrývá zhruba 1496 metrů čtverečních, svým obvyklým kritickým okem, což zajišťuje, že se detaily a vrstvení spojí a vytvoří pro hosty zážitkový svět. V interiéru je primární, vytříbená rustikální estetika s prostorem pro každého, bez ohledu na příležitost.

Dřevo informuje barevnou paletu o nesčetných odstínech černé, hnědé, okrové a béžové s kapkami červeného osvětlení vytvářející definici. V jídelně je dlouhá deska z indonéského suar, která se stává pultovým stolem a rámuje otevřenou kuchyni, kde jsou na místě tři tuny pecí. „Pece jsou srdcem celé restaurace, neustálý prvotní hořící oheň o teplotě 1000 stupňů,“ říká Maxwell. “Všechno, od jídla až po inspiraci interiérového designu, pochází od nich.”

Podlahu tvoří týková prkna zachráněná ze starého mostu Surabaya a původní čtvercové pilíře kasáren jsou opláštěny tepanými měděnými panely se skvrnami nahodilými mřížkovými vzory. Seskupení studiových lamp visí nad hlavou v dutém prostoru s dvojitou výškou stranou vloženého umělého dřevěného balkonu, který pomáhá rozbít objem prostoru. Zakázková extra široká křesla jsou čalouněná přírodní rostlinně barvenou kůží a na zadní straně jsou to drobné panely přizpůsobených knoflíků lebek, které odkazují na logo Burnt Ends.

Soukromá jídelna

Exkluzivní a velmi soukromá jídelna, kde mohou stolovat pouze pozvaní hosté, je přístupná masivními otočnými dveřmi, které mají leštěnou kovovou lebkovou rukojeť a stěny jsou obloženy kontrastními panely z milion let starého zkamenělého dřeva a ohořelé. shou sugi zákaz dřevo. Neuvěřitelná trubicová světelná instalace vyrobená z 5000 černých lávových kamenů zaplňuje strop nad hlavou a stává se vizuálním prvkem místnosti.

Degustační místnost vína je optimističtější a méně náladová než centrální restaurace a soukromá jídelna. Design, koncipovaný jako galerijní prostor, je poctou staré Káhiře a muzeu Victoria and Albert s reprodukcí 19čt století vědecké kabinety a fin de siecle vitríny se skleněnou deskou. S tímto prostorem sousedí bar se stejnou muzejní atmosférou jako degustační místnost a jsou zde klenutá okna, závěsy ze síťoviny a police se sklenicemi, mušlemi, ručními modely a starožitnými lahvemi, které představují skříň kuriozit.

Vinotéka

V tomto interiéru jsou překvapení na každém kroku. Řada předmětů, které zvou k prohlídce, a atmosféra z jiného světa, která je jak současná, tak stará, se spojují a vytvářejí cestu za poznáním.

V neposlední řadě je to pekárna Burnt Ends. Tento dvojitý prázdný prostor s trámovým stropem, který se nachází v zadní levé části podlahové desky, je monumentální a plný světla. „Jsem velkým fanouškem brutalismu a funkcionalismu, což je velmi patrné v hlavní restauraci, ale v tomto prostoru to opravdu vidíte,“ říká Maxwell.

Zatímco venku je jídelna a další bar, cena je v Burnt Ends, kde se předměty a zařízení, dekorace a prostor spojují, aby se staly hojností rozkoše. Jak vysvětluje Maxwell: „Chtěl jsem pro Davea vytvořit úžasný prostor, který by zahrnoval jeho filozofii vaření a života. S tím souvisí každý prvek v designu restaurace a pekárny, ať už ohořelé dřevo v soukromé jídelně, nebo transformační kvalita ohně a tepla – ale aniž by to bylo doslovné. Byla to tak krásná cesta.”

Burnt Ends je skutečně destinací, kterou musíte zažít, a to nejen pro vynikající kuchyni, ale i nevšední interiér, ze kterého se doslova tají dech. Zde je vše přizpůsobené a ručně vyrobené speciálně pro Burnt Ends. Maxwellův vynalézavý a originální styl zvítězil v tomto projektu, který nejen zapůsobí na místní obyvatele, ale je nyní na pořadu dne návštěvníků z celého světa. Burnt Ends je opravdu v plamenech!

Vinný sklep

Detaily projektu

Design interiéru – Emma Maxwell Design
Fotografie – Brett Boardman



Autor:

John Henderson

John Henderson

Jan Henderson je v současnosti editorem a programovým ředitelem INDE.Awards v Indesign Media Asia Pacific. Mezi její předchozí role patřily úřadující redaktorka časopisu Indesign, přidružená vydavatelka v Architecture Media, redaktorka a spolueditorka časopisu inside a redaktorka interiérů na Architel.tv. Jako ředitelka Henderson Media Consultants přispívá do různých časopisů o architektuře a designu, pravidelně přednáší na akcích a účastní se jako porotkyně udílení průmyslových cen. Jan je nadšená pro design a prostřednictvím svých různých rolí podporuje a přispívá k designu v Austrálii.

Svátek designu a jídla v Singapuru Burnt Ends

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top