skrytý skleněný dům v japonském lese vidí 360 stupňů přes všechna okny

skrytý skleněný dům v japonském lese vidí 360 stupňů přes všechna okny

Ring House od Makoto Takei a Chie Nabeshima

Praxe založená na Tokiu TNA Architects od Makoto Takei a Chie Nabeshima navrhl v roce 2006 skrytý skleněný dům s názvem ‘Ring House’, který obklopuje obytná architektura v Japonsko s volnými okny ve čtyřech rozích. Jedinou barikádou, která ruší výhledy dovnitř i ven, jsou obklady z tmavého dřeva, které se střídají s okny.

Prosklené obydlí zasazené do Karuizawy, města horského letoviska v japonské prefektuře Nagano, nabízí 360stupňové výhledy na své zelené okolí, které není definováno žádným členěním podlaží ani udušeno žádnými zbytečnými designovými detaily a prvky. Vztah mezi majiteli domu a přírodou pramení jako základ skleněného domu.


snímky obrazovky s laskavým svolením Sotheby’s International Realty prostřednictvím webových stránek

Jak se skleněný dům tyčí nad svažitým terénem lesa Karuizawa, obyvatelé mají k dispozici klidné a intimní prostředí, kde je klidný pobyt nutností. Dřevěné svítidlo dobře ladí s bílým interiérem.

Koncept minimalismu je podtržen použitím omezeného, ​​ale nezbytného nábytku. TKoupelna se stává klidnou půdou, kam se mohou obyvatelé uchýlit, pokud chtějí zůstat v kontaktu s přírodou a přitom zůstat v pohodlí svého osobního prostoru.

prstenový dům TNA architekti
schody

Studio s jednou ložnicí mimo skleněný dům

Schodiště uvnitř Ring House od Makoto Takei a Chie Nabeshima z TNA Architects má podstatu spirálovitého letu kroků, ale odráží hranatou sekvenci designu. Když obyvatelé stoupají ručním výtahem, mají pocit, že se pohybují vzhůru lesem, mají šanci nasáknout se do zeleně, která je obklopuje.

Obyvatelé si občas mohou připadat, jako by zápasili se soukromím čerpaným z otevřenosti obdařené okny, a přesto zvítězí uzemněný pocit bezpečí nad zábleskem obav, které se vejdou do jejich myšlenek. V době zveřejnění příběhu společnost Sotheby’s International Realty zařadila dům prstenů jako dostupný k vlastnictví webová stránka.

Rodinný dům se nabízí spolu s přistavěnou ložnicí, která je umístěna mimo původní nemovitost. Geometrické studio s jednou ložnicí se naklání na střeše, aby kolem něj mohla být instalována obří okna. Uvnitř pobyt pokračuje v étosu Prstenového domu s nerušeným výhledem na les a pouští ven dovnitř.

prstenový dům TNA architekti
jídelna

prstenový dům TNA architekti
ložnice

skrytý skleněný dům v japonském lese vidí 360 stupňů přes všechna okny

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top