Organický minimalismus od Parenthesis Studio

Organic minimalism comes to life in this apartment

V tomto apartmánu v Singapuru se k dokonalosti snoubí industriální prvky s jemným, hřejivým minimalismem.

Majitelé této 30 let staré jednotky pro další prodej v Hougangu s pěti pokoji jsou manželé s malým synem. Oba rodiče pracují z domova a potřebovali, aby jejich byt byl nejen pohodlný a vyhovoval rodinnému životu, ale aby vyhovoval účelu, pokud jde o plnění požadavků práce.

„Naši klienti milují syrovou a industriální estetiku, ale nechtěli, aby jim vzala teplo a pohodlí správného domova,“ říká Yanika Gunawan, designová ředitelka společnosti Parenthesis, kterou pár oslovil, aby navrhl svůj domov. „Oceňují také živé a výrazné barvy, které nám umožnily prozkoumat různé povrchové úpravy materiálů,“ dodává.

Po konzultaci s a Feng Shui mistr, majitelé požadovali dodržení barevného schématu a umístění a obložení kuchyně, hlavní ložnice a dětského pokoje Feng Shui pokyny. Feng Shui také podnítilo rozhodnutí „internalizovat“ půlkruhový balkon, aby se stal součástí obytného prostoru, a odmítnout mít zrcadlo v hlavní koupelně.

Vzhledem ke stáří bytu a nízké výšce stropu do jednotky nedostávalo mnoho slunečního světla. Prvním příkazem tedy bylo co nejvíce otevřít půdorys.

Yanika říká: „Většinu stěn jsme zbourali, abychom vytvořili otevřený plán a vnesli do kuchyně trochu přirozeného světla. Zkombinovali jsme také původní hlavní ložnici a ložnici dvě (pracovna) a změnili pozici hlavního vchodu do ložnice, abychom vytvořili vyvýšeninu rámující portál z obývacího a jídelního prostoru. Kromě toho jsme zvětšili hlavní koupelnu a mohli posunout WC, abychom vytvořili správný sprchový kout.“

S touhou zachovat „smysl místa“ a uznat umístění bytu ve vyspělé zástavbě zvolil designér materiály, které propůjčují pocit nostalgie. „Nechtěli jsme se příliš oprostit od nostalgického pocitu, který přichází s životem v Hougangu, kde je většina staveb docela starých. Proto byly vybrány tvrdé povrchové úpravy v domácnosti, jako jsou cihlové dlaždice v kuchyni a hlavní koupelně, a také mozaika kit kat ve společné koupelně, aby přinesly syrové industriální doteky,“ říká Yanika. Texturovaný nátěr byl vybrán také pro stěny a dokonce i povrchové úpravy dveří skříně.

Foyer nyní vede přímo do nově vytvořené suché kuchyně/neformálního jídelního prostoru, což bylo umožněno demolicí stěny a vytvořením mokré/suché kuchyně, která je oddělena rákosovými posuvnými dveřmi.

Majitelé konkrétně požadovali kuchyň z nerezové oceli, protože vaří denně a chtěli něco trvanlivého. Zároveň nechtěli, aby prostor působil příliš chladně, což se u kuchyní v industriálním stylu může vyskytnout.

Aby se zabránilo chladu nerezového pultu, který překlenuje suchou i mokrou zónu, zavedla společnost Yanika teplé povrchové úpravy v podobě dřevěných skříní (suchá kuchyně) a výběru dlaždic. Celkově hra na dualitu zachovává pocit pohodlí požadovaný majiteli a přináší rovnováhu do industriálně inspirovaného prostoru.

Zatímco byt byl navržen tak, aby byl maximálně otevřený, orámované vchody po obou stranách obývacího prostoru (balkon, jídelna/suchá kuchyně a společná koupelna) jemně oddělují a propůjčují intimitu různým oblastem domova.

Hlavní ložnice je nyní zcela soukromým prostorem, do kterého se vstupuje přes prostornou pracovnu a kolem modrých rákosových posuvných dveří, které oddělují pracovní a odpočinkovou část.

Ložnice samotná obsahuje pohovku u arkýře jako volitelné místo k odpočinku a výběr posuvných hlavních dveří do koupelny byl proveden pro úsporu místa.

Dále byla zvětšena hlavní koupelna, aby se do ní vešel pohodlnější a prostornější sprchový kout. A když tady není žádné zrcadlo Feng Shui z důvodů je komoda se zrcadlem vhodně umístěna hned vedle koupelny, takže se pár může před odchodem zkontrolovat.

Závorka - industriální a nostalgické doteky
Před
Závorka - industriální a nostalgické doteky
Po

Detaily projektu

Interiérový design – Parenthesis Studio
Fotografie – Khoo Guo Jie

Myslíme si, že by se vám mohl líbit i tento byt, který spojuje jemné křivky a moderní minimal


Organický minimalismus od Parenthesis Studio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top