Hyde + Hyde odhalují plány na dům s nízkým dopadem v „tajném velšském lese“

Hyde + Hyde odhalují plány na dům s nízkým dopadem v „tajném velšském lese“

300m2 home, který ještě nebyl zkolaudován, byl navržen pro soukromé klienty s „rychlým mezinárodním životním stylem“.

Projekt, který se nazývá „neviditelný dům“, byl koncipován jako svatyně, která „není v lese, ale v samotném lese“.

Dům se sedlovou střechou bude postaven mimo staveniště s dřevěnými rovinnými stěnami spočívajícími na ocelovém rámu, který se „vznáší nad krajinou“.

Schéma obsahuje čtyři ložnice, jídelnu a obývací prostor oddělené velkým krbem a řadou plošin vedoucích dolů k okraji nedalekého potoka.

Budoucí časové měřítko zatím není známé.

Plán

Pohled architekta

Vzhledem k rychlému mezinárodnímu životnímu stylu našeho klienta domov naznačuje hlubokou touhu po samotě a fyzickou a duchovní touhu po přirozeném luxusu a ústraní. Otevřené paluby a kryté chodníky sahají ke zvukům tekoucí vody stoupající z nedalekého potoka. Plán domu se klikatí mezi kmeny stromů a pod baldachýny a vytváří skutečně pohlcující zážitek z každé místnosti doplněné tečkovaným slunečním světlem. Hnací silou domova je ocenění síly a klidu přírody a touha po klidovém rytmu lidského stavu – potřeba divočiny v našich srdcích.

Prozkoumali jsme dvě základní myšlenky: soukromé útočiště pro naše klienty; a důsledná architektura s nízkým dopadem, pokud jde o formu, hmotnost a měřítko, a to jak vizuálně, tak environmentálně.

Externě jsme se zaměřili na řešení citlivosti plánovacích omezení a potřeby „lehce se dotknout země“ pomocí nedestruktivní konstrukční metodiky pilotových základů a výroby dřevěných rovinných stěn spočívajících na ocelovém rámu, který se vznáší nad scenérie.

Vyvinuli jsme myšlenku jednopodlažního, nízkoenergetického „neviditelného domova“, který se umístí s nízkým dopadem do lesního prostředí vznášejícího se nad záplavovou rovinou, ztracený pod korunami stromů a tečkovaným světlem.

Z hlediska interních zkušeností jsme si v našem ateliéru položili otázku, zda je možné si představit domov, který není „v lese“, ale „v lese samotném“?

Metafyzického prožitku života v těsném spojení s přírodou a pocitu divokosti by bylo možné dosáhnout pouze vytvořením velkých skleněných ploch ke každé dominantní stěně, které by umožnily zaplavení lesa.

Rámování lesa v každé místnosti je pro tuto aspiraci rozhodující.

Může architektura posílit poetické vyprávění, úžas inspirující představu života v přírodě? Může se domov – „ustoupit“ a sám stát neviditelným nástrojem k životu v lese? To je konečný cíl „neviditelného domu“.

Architektura je systém pro život v souladu s přírodou a měla by být jednoduchá a pokorná

Stručně řečeno, domov je plný po sobě jdoucích momentů, sofistikovaných prostorových sekvencí a příležitostí k setkávání a samotě.

Atmosféricky dům povzbuzuje světlo, aby proudilo dovnitř a skrz v různých denních dobách, když slunce sleduje svůj oblouk po obloze. Dešťová voda z jednodílné střechy je shromažďována a přenášena podél prodloužených ramen a konzol směrem k řece, aby se voda vrátila zpět ke zdroji. Zvuky této tekoucí vody obklopují dům v dešti. Architektura je zde systémem pro život v souladu s přírodou a měla by být jednoduchá a pokorná na zkušenosti.

Dům primárně podporuje myšlenku kompaktní prostorové cesty v rámci lineární větší cesty samotného zážitku z místa. Poslední odměnou je řada po sobě jdoucích místností. Atmosféra v těchto místnostech vám dává pocit, jako byste se vznášeli v lese nad zemí a pod nebem. Vysoká výška stropu v obytných prostorách s odhalenými dřevěnými trámy posiluje a uklidňuje. Exponovaná struktura sděluje pochopení toho, jak je architektura vyrobena, autentická a poctivá. Tektonické, jako větve stromů venku.

Vchod

Termíny projektu

Umístění Cardiff, Spojené království
typ nebo projekt soukromý dům
Klient Soukromé
Architekt Hyde + Hyde Architects
Hrubá vnitřní podlahová plocha 300m2
Forma smlouvy a/nebo nákupu K potvrzení
Roční emise CO2 K potvrzení
Celkové náklady Nezveřejněno
Vizuály: David Schnabel

Hyde + Hyde odhalují plány na dům s nízkým dopadem v „tajném velšském lese“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top