Design, Bitches vytváří moderní bungalov ve Venice Beach

Design, Bitches vytváří moderní bungalov ve Venice Beach

Architektonické studio Design, Bitches dokončilo dům v jižní Kalifornii, který vychází z tradiční plážové chaty a má být „ne příliš drahý“.

B+B House se nachází ve Venice Beach, pobřežním městě známém mixem stoletých bungalovů a experimentální současné architektury.

Design, Bitches umístil projekt na pozemek ve Venice Beach

“Tato konkrétní lokalita se nachází na okraji slavných ‘procházkových ulic’ v Benátkách, kde jsou malé pozemky těsně protkány dohromady, jak se město táhne k Tichému oceánu,” řekla Catherine Johnson, spoluzakladatelka LA studia Design, Bitches.

Dům byl postaven pro kreativní klienty a nahrazuje obydlí z roku 1914, které chátralo. Klíčovým cílem návrhu bylo zajistit, aby nový domov odpovídal charakteru původního domu a bungalovů oblasti.

Penzion s terasou na vrcholu
Studio navrhlo hlavní obydlí a penzion s terasou

Pro štíhlý pozemek sevřený mezi domy architekti koncipovali hlavní obydlí a samostatně stojící penzion v zadní části.

Malý dvorek slouží jako „dynamické spojení“ mezi oběma budovami a zároveň poskytuje výhled na oblohu a okolní palmy.

Dřevěné stropy a podlahy v sedlovém bytě od Design, Bitches
Hlavní prostor završuje sedlová střecha

Hlavní obydlí se tyčí do dvou úrovní, má zhruba obdélníkový půdorys a je zakončeno sedlovou plechovou střechou se stojatou drážkou. Do horní části je vsazena lišta ve tvaru botníku, která zasahuje směrem k penzionu.

Dvoupodlažní penzion má čtvercový půdorys. Horní patro je vytesáno a tvoří venkovní terasu.

Obývací pokoj se sedlovou střechou a velkým geometrickým komínem uprostřed
V hlavní budově je obývací pokoj

„Zachováním integrity a proporcí tradičního bungalovu Venice Beach a přidáním posuvného baru přes něj dům B+B představuje argument pro odolnost archetypů – hraje vedle sebe v malém domě, který vypovídá o modernistických objemech a způsobech. života,“ uvedlo studio.

Obě budovy jsou obloženy hrabaným štukem a neolejovaným, tepelně upraveným popelem, který časem zešedne. Součástí penzionu je také deskový beton.

Tenká, glazovaná cihla na podlaze kuchyně v sedlovém objemu
Design, Bitches k tomuto objemu přidala i kuchyň

Vnitřní uspořádání má být flexibilní podle životního stylu rodiny.

“Dům byl postaven pro malou, kreativní rodinu, která pracuje různými způsoby a má neustálý příliv širší rodiny a přátel, kteří pravidelně proudí do města i z něj,” uvedlo studio.

Koupelna obložená dlaždicemi ve sedlovém bytě od Design, Bitches
Součástí tohoto obydlí je dlážděná koupelna

V hlavní budově se v přízemí nachází obývací pokoj, jídelna, kuchyň, koupelna a ložnice.

V horní úrovni se nachází primární ložnice a koupelna spolu s místností ve stylu podkroví, která má otvory do ložnice a obývacího pokoje níže. Loft lze využít jako hudební nebo spací prostor.

Nábytek v penzionu podle designu, Feny s velkými přímočarými okny
Součástí penzionu je ložnice

“Flexibilní loft překlenuje hranice mezi shromažďováním a ústupem,” řekl tým.

“Vnitřní okna byla proražena skrz objemy v patře, takže jak příčný vánek, tak konverzace pokračují a proudí z horního patra dolů do hlavních obytných prostor,” dodal.

Chaise longue vedle dřevěných okenních rámů v domě ve stylu chaty Venice Beach
Povrchové úpravy a výzdoba mají působit jako obyvatelné

Penzion obsahuje flexibilní přízemní prostor, který slouží jako ateliér, rekreační prostor a garáž. V patře je ložnice a studio a také malá koupelna.

Povrchové úpravy a výzdoba mají působit jako obyvatelné.

Pokoj pokrytý jedlí v sedlovém hlavním bytě domu B+B
Design, Feny používaly na stěny a stropy jedlovec s vertikálním zrnem

“Dům se okamžitě cítí pohodlně, je pro všechny přívětivý a není příliš drahý na použití,” uvedlo studio.

Pro zvýšení tepla tým použil na stěny a stropy jedlovec s vertikálním zrnem.

Kuchyně s tyrkysovou dlažbou na podlaze
Ve společných prostorách byly použity tyrkysové dlaždice

Pro podlahy ve společné oblasti Johnson a její tým specifikovali tenkou, glazovanou cihlu v tyrkysovém odstínu, která evokuje dlaždice nalezené v domě brazilské architektky Liny Bo Bardi v São Paulu.

Na obklad krbu byl použit stejný obklad, ale v matné černé barvě. Závěsná svítidla do kuchyně i obývacího prostoru jsou od španělské firmy Marset.

Kuchyňská linka je vyrobena z černého dubu a tmavě modrého lamina. Pracovní desky jsou vyrobeny z kompozitního produktu zvaného PaperStone.

Aby se minimalizovala spotřeba energie, tým nainstaloval střešní okna, solární ohřev vody a sálavé podlahy.

Bungalov Venice Beach s dřevěnou fasádou od Design, Bitches
Obě budovy jsou obloženy jasanem a štukem

Při navrhování domu byly pečlivě promyšleny prvky na všech úrovních – od hmoty až po detaily interiéru.

“Proporce a měřítko byly pečlivě zváženy, od větších formálních průniků až po různé detaily a směrovost textury materiálu, vzoru a rytmu,” řekl Johnson.

Mezi další projekty Design, Bitches patří restaurace v Nashvillu, která evokuje „starou školu Miami“ a eklektická restaurace a video arkáda v Los Angeles, která vychází z postmodernismu a filmu noir.

Autorem fotografie je Yoshihiro Makino.

Design, Bitches vytváří moderní bungalov ve Venice Beach

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top