Budova 116 Revitalized: Christensen & Co Architects přeměňují chodby na dynamické studijní prostory

Budova 116 Revitalized: Christensen & Co Architects přeměňují chodby na dynamické studijní prostory

DTU B116 – V budově 116 se chodby promění ve studijní prostředí pro skupinovou práci a sociální interakci. Transformace je vytvořena zavedením studijních jednotek do nevyužitých prostor sousedících se stávajícími učebnami v budově. Tímto způsobem se každý centimetr budovy stává smysluplným učebním prostorem pro studenty. V novém interiérovém designu mohou studenti doplňovat a diskutovat o svých znalostech z formálních lekcí v posluchárně v neformálnějším prostředí.

Architizer mluvil s Mikkelem Hermannem Sørensenem, partnerem a architektem Christensen & Co Architects, aby se o tomto projektu dozvěděl více.

Architizer: Co inspirovalo původní koncept vašeho návrhu?

Mikkel Hermann Sørensen: Náš designérský tým vyvinul design s důrazem na atmosféru kampusu a s klíčovým úkolem aktivovat nevyužívané oblasti ve smysluplném a inspirativním designu. Nevyužité prostory se tak stávají aktivní součástí studijního prostředí univerzity. Návrhářský tým dále pracoval na vytvoření zón sociální interakce a snadno dostupných zón pro skupinovou práci a informační schůzky. To bylo ústřední jak při návrhu, tak při umístění nábytku. Na Technické univerzitě v Dánsku jsme vytvořili několik budov a řešení interiérového designu a naší hlavní ambicí je vždy vytvářet respektující, ale inovativní řešení, která přispějí k celkovému zážitku z kampusu.

© Christensen & Co Architects

© Christensen & Co Architects

© Christensen & Co Architects

Tento projekt zvítězil v 10. ročníku výročních cen A+! Jaké jsou podle vás výjimečné komponenty, díky kterým váš projekt zvítězil?

Získali jsme cenu A+ za vzdělávací interiér. Projekt aktivuje nevyužité plochy a dává nový zážitek ze stávajícího studijního prostředí. Pohodlné studijní jednotky chrání každou skupinu před ostatními skupinami, což zvyšuje koncentraci v každé jednotlivé skupině. Zároveň jsou jednotky otevřené a příjemné. Polstrované dřevo dodává nábytku hřejivou a vstřícnou kvalitu, která zve studenty k akademickému nebo společenskému pobytu po vyučování. To podporuje živé studijní prostředí, kde je snadné a přirozené zapojit se do nových znalostí s ostatními studenty.

© Christensen & Co Architects

© Christensen & Co Architects

© Christensen & Co Architects

© Christensen & Co Architects

Jaká byla největší designová výzva, které jste během projektu čelili, a jak jste se v ní vypořádali?

Vytváření respektující a zároveň současné interpretace studijního prostředí.

Jak kontext vašeho projektu – environmentální, sociální nebo kulturní – ovlivnil váš návrh?

Kulturní kontext kampusu měl na projekt velký vliv, protože byl zamýšlen jako další podpora společenských aktivit a podpora příjemného vzdělávacího prostředí. Dále má Dánská technická univerzita vysoké ambice, pokud jde o udržitelnost související s environmentálními i sociálními složkami, a proto byla věnována pozornost udržitelnosti související s výběrem materiálů.

© Christensen & Co Architects

© Christensen & Co Architects

© Christensen & Co Architects

© Christensen & Co Architects

Co vedlo k výběru materiálů použitých v projektu?

Projekt byl nastaven tak, aby přispěl k certifikaci DGNB, takže zdravé materiály byly prioritou.

Jak vaši klienti reagovali na hotový projekt?

S projektem jsou velmi spokojeni.

© Christensen & Co Architects

© Christensen & Co Architects

© Christensen & Co Architects

© Christensen & Co Architects

Jak si myslíte, že tento projekt reprezentuje vás nebo vaši firmu jako celek?

V naší designérské firmě vždy pracujeme s holistickým designem zakořeněným v perspektivě zaměřené na lidi – jak z hlediska pozornosti ke zdrojům, funkcím a kultuře. Tento projekt je vyvinut na základě tohoto celkového přístupu k návrhu.

© Christensen & Co Architects

© Christensen & Co Architects

© Christensen & Co Architects

© Christensen & Co Architects

Členové týmu

Malene Bach / Světelné scenérie / Mtre

konzultanti

Klient: Technická univerzita Dánsko / Rekonstrukce budovy B116: Rørbæk & Møller

Galerie DTU B116

.

Budova 116 Revitalized: Christensen & Co Architects přeměňují chodby na dynamické studijní prostory

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top